News

asioso d.o.o. saradnici organizovali donaciju za razne humanitarne organizacije


Tokom decembra 2021. godine i januara 2022. godine, kompanija asioso d.o.o. je još jednom pokazala svoje društveno odgovorno ponašanje.

Ono na šta smo naročito ponosni, jeste činjenica da je ovaj put inicijativa krenula od strane samih naših saradnika. Naime, oni su samoinicijativno u prostorijama kompanije organizovali turnir u stolnom tenisu i tom prilikom na ime kotizacije za učešće u takmičenju prikupili zaista pohvale vrijedan novčani iznos.

Prikupljena novčana sredstva su uvećana donacijom od strane kompanije. Uvažavajući prijedloge i sugestije saradnika, dio ovih sredstava je utrošen za nabavku školskog pribora i materijala za učenike JU OŠ ‘Mladen Stojanović’ Ljubija-Prijedor te dio za nabavku hrane udruženjima ‘Kerber’ i ‘Šapa u srcu – Zampa nel cuore’.

Međutim, najveći dio sredstava saradnici su odlučili da iskoriste za nabavku hrane za potrebe UG ‘Mozaik prijateljstva’ odnosno za korisnike njihove javne kuhinje. Nabavka hrane je izvršena direktno u kontaktu sa saradnicima ovog udruženja, odnosno nabavljeno je upravo ono za čim je u tom trenutku postojala najveća potreba. Ovom prilikom smo u znak zahvalnosti na poklon dobili nekoliko knjiga (pisane na osnovu istinite priče) autora  gospodina Miroslava Subašića, koji je istovremeno i najzaslužniji što ovo udruženje postoji  i nesebično pomaže svima onima kojima je ta pomoć potrebna. Ovaj gest gospodina Subašića nam je zaista bio emotivan.

Kompanija, zajedno sa svojim saradnicima, se nada da smo na ovaj način bar malo doprinijeli radu ovih udruženja, kao i škole.
 


Gallery

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Xing Mail